Τυρί κρέμα

 

Τυρί κρέμα: 

Τι είναι και πόσο καλό κάνει στην υγεία σας


Σύμφωνα με το  Codex Alimentarius,, το τυρί κρέμα είναι ένα μαλακό, μη ωριμασμένο και αδρανές τυρί που μπορείτε να το απλώσετε.

Η υφή είναι λεία, χωρίς τρύπες, και το τυρί απλώνεται και αναμειγνύεται εύκολα με άλλα τρόφιμα. Ωστόσο, δεν αποτελεί μέρος των περισσότερων υγιεινών δίαιτων λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά.

Αλλά είναι καλό το τυρί κρέμα για εσάς;

Στην πραγματικότητα, το λίπος στο γάλα μπορεί να έχει μερικά οφέλη για τα οποία θα μιλήσουμε αργότερα. Επίσης, το τυρί κρέμα και τα είδη του, όπως η σαντιγί, αρωματισμένα και μη, χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν μια μοναδική γεύση σε πολλά γλυκά και αλμυρά παρασκευάσματα.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν αυτό το φαγητό λόγω της γεύσης, της ευελιξίας και της υφής του. Αλλά γνωρίζετε τι περιέχει κάθε μερίδα; Ξέρετε πώς φτιάχνεται; Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να ανακαλύψετε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις και πολλά άλλα.

Πώς παρασκευάζεται το τυρί κρέμα;

Όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό  Journal of Dairy Science, η πρώτη ύλη για την παρασκευή αυτού του φαγητού είναι βαριά κρέμα ή μείγμα κρέμας και γάλακτος. Η κρέμα είναι παστεριωμένη και μετατρέπεται σε πολύ μικρά σταγονίδια λίπους. Στη συνέχεια προστίθενται βακτήρια γαλακτικού οξέος. Οι κατασκευαστές στη συνέχεια ζυμώνουν το τυρί και το καθιστούν πιο όξινο.Μετά από αυτό, προσθέτουν αλάτι και ορισμένα πρόσθετα όπως ζελατίνη, άμυλα και άλλα πυκνωτικά και γαλακτωματοποιητές, τα οποία εγκρίνονται από τον Codex Alimentarius. Τέλος, προσθέτουν έναν παράγοντα πήξης. Το περιοδικό Foods δηλώνει ότι αυτό είναι ένα ένζυμο φυτικής ή ζωικής προέλευσης που διασπά την πρωτεΐνη του γάλακτος για να την πήξει.

Μόλις πήξει, οι κατασκευαστές αναμιγνύουν τα πάντα πριν από την κρύα ή τη ζεστή συσκευασία. Σύμφωνα με το Codex Alimentarius, περιέχει 25 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια λίπους γάλακτος σε ξηρή ύλη και 67% νερό. Άλλες τιμές λίπους ποικίλλουν ανάλογα με το παρασκεύασμα.

Είναι το τυρί κρέμα θρεπτικό;


Σύμφωνα με το FoodData Central του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών και το  PAHO/WHO, 100 γραμμάρια τυριού κρέμας περιέχουν τα ακόλουθα μικροθρεπτικά συστατικά:

  • Νερό: 54%
  • Λίπος: 32%
  • Κορεσμένο λίπος: 21,43%
  • Πρωτεΐνη: 7,1%
  • Υδατάνθρακες: 7,14%
  • Θερμίδες: 321 θερμίδες
  • Βιταμίνη Α: 300 μικρογραμμάρια ρετινόλης
  • Ριβοφλαβίνη: 0,20 χιλιοστόγραμμα
  • Ασβέστιο: 71 χιλιοστόγραμμα
  • Φώσφορος: 104 χιλιοστόγραμμα

Αυτό το γαλακτοκομικό προϊόν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, εκ των οποίων το 67% είναι κορεσμένο. Περιέχει λιγότερες πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο από άλλα τυριά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α.

πηγη: Τυρί κρέμα: Τι είναι και πόσο καλό κάνει στην υγεία σας - Με Υγεία (meygeia.gr)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις